ГДНП прати материалите от проверката за проведени от Община Драгоман обществени

...
ГДНП прати материалите от проверката за проведени от Община Драгоман обществени
Коментари Харесай

След проверката на МВР в Община Драгоман: Изпращат материалите в прокуратурата

ГДНП прати материалите от инспекцията за извършени от   Община Драгоман публични поръчки в прокуратурата с мнение за формиране на досъдебно произвеждане, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Проверката е почнала след получен сигнал за нарушавания, осъществени от община Драгоман с отпуснати средства за преодоляване и превъзмогване на п оследици от бедствия.

Парите са били отпуснати с две постановления на Министерския съвет от края на 2019 година, за което е имало публични поръчки за спешно разчистване и подсилване на коритото на река Габерска в селата Габер и Несла.

При действителното следене на цените по подписаните контракти, касаещи осъществяването на публичните поръчки, е открито, че община Драгоман е платила по двете публични поръчки 858 985 лв., а наетият подизпълнител е направил работата за сума няколко пъти по-малка.

От събраните документи по инспекцията се постанова изводът, че община Драгоман е сключила договорите за разчистване и подсилване на реката на стойност доста надвишаваща пазарната за осъществяване на подобен вид строително-монтажни работи.

В същото време длъжностните лица от локалната администрация, които е следвало да упражнят надзор по осъществяването на публичната поръчка, не са изпълнили своите отговорности.

Мнението на проверяващите е, че са налице данни за формиране на досъдебно произвеждане. Предстои материалите да бъдат изпратени в п рокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР